VIERINGEN

LAATSTE NIEUWS: Aanpassing coronamaatregelen per 1 december 2021

De Nederlandse bisschoppen hebben besloten de coronamaatregelen voor de Rooms-Katholieke Kerk uit te breiden. Dit in verband met de huidige ontwikkelingen rondom de coronaviruspandemie. In de R.-K. Kerk worden voorlopig na 17.00 uur geen vieringen gehouden en dit geldt ook voor Kerstmis. Dit besluit gaat per direct in en betreft zowel vieringen als andere kerkelijke bijeenkomsten tussen 17.00 uur en 05.00 uur.

Andere kerkelijke bijeenkomsten waarvoor dit geldt zijn bijvoorbeeld catechesebijeenkomsten of parochiebestuursvergaderingen. Deze kunnen na 17.00 uur uiteraard wel digitaal worden georganiseerd. Avondvieringen op weekdagen en zaterdag worden zodanig vervroegd dat ze om 17.00 uur afgelopen zijn. Ondanks dat het kort dag is wordt de parochies gevraagd dit zo mogelijk al uit te voeren voor de vieringen van het komend weekend.

Voor het vervolg van de tekst: zie na het overzicht van de vieringen.

Als geloofsgemeenschap willen wij kijken of het realiseerbaar is om zaterdagmiddag-vieringen te vervroegen naar een eerder tijdstip, bijvoorbeeld 16.00 uur. Of dit gaat lukken hangt af van de beschikbaarheid van alle bij de viering betrokkenen. Op deze pagina houden we u van de laatste ontwikkelingen op de hoogte. Voor de viering van a.s. zaterdag is het in ieder geval al wel gelukt om het tijdstip te vervroegen: zie hieronder. We hopen u dan te mogen ontmoeten.

zaterdag, 27 november

zaterdag, 22 januari woord- en communieviering
voorganger: diaken A. Bos

Anderhalve meter

De bisschoppen hebben de anderhalve meter maatregel, die inmiddels een wettelijke verplichting is geworden, al eerder ingevoerd. In kerken waar meer mensen worden verwacht dan de capaciteit van het kerkgebouw op anderhalve meter toelaat wordt opnieuw een systeem van reserveren ingevoerd.

De verplichting tot het dragen van een mondkapje bij verplaatsingen blijft gehandhaafd. Daarnaast blijven de basisregels gelden op het gebied van hygiƫne, ventilatie en thuisblijven bij klachten. Ook de eerdere afgekondigde regels voor het zingen blijven voorlopig gehandhaafd

Lees het hele bericht hier: https://www.12apostelen.nl/index.php/homepagina/